AX 10E

 

Kenteken: SL-41-FJ
Datum deel 1: 25-09-1987
Kleurcode: 

In bezit gehad: van 24-05-1995 tot 17-04-1998

Brandstof: benzine
Technische gegevens:
  • Motorinhoud: 954cc
  • Vermogen: 31kw / 42pk
  • Topsnelheid: 140km/u
  • Gewicht: 637kg
  • Transmissie: handmatig, 4 versnellingen
Bijzonderheden:

Autootje tegengekomen bij een bevriende CitroŽndealer waar in het verleden al een aantal BX-en zijn aangeschaft. Besloten dat we toch wel een tweede auto konden gebruiken en hebben het karretje gekocht. Veel plezier van gehad. Was niet vooruit te branden, maar bracht ons op de korte ritjes overal naar toe. Immense dozen zijn er in vervoerd.

Direct na aanschaf is de voorruit vervangen. Dit hebben we geweten: de bovenste dakrand was compleet weggerot. Hier is een nieuw stuk ingelast. Hetzelfde gold voor de dwarsbalk in de kofferbak. Bij het inbouwen van een radio kwamen we tot de ontdekking dat er nog nooit een radio in de auto had gezeten, zelfs de antenne ontbrak!

De wieldoppen zijn bij Halfords of zo gekocht. Na twee maanden waren er al twee gejat. De rest heb ik er toen maar weer afgehaald.

Ik heb me suf gepoetst op de auto om de lak weer enigzins te laten glanzen. Na een aantal pogingen heb ik het opgegeven en hebben we de rest van de tijd met een doffe auto rondgereden. Op 11-jarige leeftijd hebben we de auto ingeruild voor een stuk jongere AX.

Na enige tijd zijn we er achter gekomen dat er in de bodemplaat een aantal afdekdoppen ontbraken: na elke regenbui was de achterbank zeiknat. Bovendien stond er dan een mooie plas water onder de achterbank.