Historie

De DS23 ie Pallas is op 30 mei 1973 afgeleverd door de Grand Garage Central, de toenmalige CitroŽn concessionnaire in Avignon, die was gevestigd aan de Boulevard d'Estienne d'Orves. Deze garage bestaat inmiddels niet meer. Deze informatie heb ik kunnen achterhalen in het orginele onderhoudsboekje ("Guide d'Entretien") dat, samen met de gebruiksaanwijzing ("Notice d'Emploi") en de dealerlijst nog bij de auto aanwezig was. Het eerste kenteken van de DS was 8790 QF 84. De gebruiksaanwijzing heeft achterop de datering "Juillet 1972". Via de DS-club bezit ik inmiddels ook een replica van de Nederlandstalige gebruiksaanwijzing.

Onderhoudsboekje (Guide d'Entretien)

Gebruiksaanwijzing (Mode d'Emploi)

Dealerlijst

Ook de laatste "Carte Gris" is in mijn bezit. Deze leert ons dat de laatste Franse eigenaar de heer Thierry Mallet is geweest in La Roque sur Pernes. Het laatste Franse kenteken was 493 RB 84. Deze kentekenplaten zijn nog in mijn bezit.

Genoemde heer Mallet heeft de auto op 24 februari 1987 in zijn bezit gekregen en heeft deze verkocht op 2 augustus 1999. Dit is met de hand op de Carte Gris genoteerd en zo te zien ondertekend door de heer Mallet. Jaap van de Broek heeft de auto vervolgens naar Nederland gehaald.

Wie er in de tussenliggende periode eigenaar is geweest van de auto weet ik niet. Misschien dat ik het nog een keer kan achterhalen.