"Le 50e anniversaire de la DS" - Parijs - 7 t/m 9 oktober 2005

 

De zaterdagmorgen rustig begonnen met een ontbijtje en een rondje over de parkeerplaats. All godinnen nog in diepe rust voorzien van een laagje dauw. Het levert mooie plaatjes op.

 

 

Op de heenweg naar het evenemententerrein in St. Quentin en Yvelines zijn we eerst naar Versailles geweest. We bleken niet de enige DS-liefhebbers te zijn die een uitstapje naar Versailles hebben gemaakt:

 

In het begin van de middag zijn we doorgereden naar St. Quentin en Yvelines. Na de registratie kon het genieten van al het moois op en rond het evenemententerrein beginnen. Over de smalle toegangsweg hadden we al onze bedenkingen voor zondagmorgen ...

Het evenemententerrein zelf bestond uit een klein afgesloten deel met daarop buiten een expositie van bijzondere DS'en, de expositietent, de grote tent voor het diner, een tent voor handelaren en veel kraampjes met hapjes en drankjes, DS-gerelateerde artikelen en streekproducten.

 

Nu toch wel behoorlijk zeldzaam: 
Robri accesoires

De indrukwekkende "Milles pattes" in levende lijve:

 

De expositie in de tent was "klein maar fijn" (maar kon, eerlijk is eerlijk, niet tippen aan "onze" evenementen "Back to the future" en "Objet de Culte"). Komt de setting op de eerste foto bekend voor? Klopt, deze kwam uit Leek!

 

Ook de "DS op bollen" uit Leek was prominent in St. Quentin aanwezig (op de plek waar destijds de foto's van het origineel zijn gemaakt!):

 

De stand van Philippe Losson werd druk bezocht.
 

Impressies van het evenemententerrein:

 

Heel veel moois op de parkeerterreinen (en soms ook helemaal niet mooi):

 

's Avonds met een grote groep clubgenoten afgesproken om gezamenlijk deel te nemen aan het diner. Dit liet niet geheel vlekkeloos: de tent ging een uur te laat open en ook het diner begon een uur te laat. Om 9 uur zaten we aan het voorgerecht en om 10 uur aan het hoofdgerecht. Veel mensen waren toen al vertrokken. Veel fluitconcerten en ander kabaal van ongeduldige mensen. Ook wij hielden het na het hoofdgerecht voor gezien en zijn teruggereden naar het hotel.

Wachten tot de tent opengaat

Wachten maakt baldadig: de heren van Chyparse leven zich uit.
 

Met zoveel organisatietalent :-) beloofde het zondag nog wat te worden!

 

Terug naar overzicht