"Routes D'S Ducs" - 22 t/m 24 oktober 2004

 

 

Van 22 t/m 24 oktober is, in het kader van 25 jaar Citroën ID/DS Club, in Kerkrade en omgeving de DS-toerrally Routes D'S Ducs verreden. Als afsluiting van het jubileumjaar ben ik, voor het eerst, als marshall met deze rally mee geweest.

Uitvalsbasis was Abdij Rolducs in Kerkrade, letterlijk op een steenworp afstand met de Duitse grens. Ontvangst was op vrijdagavond 22 oktober. Op zaterdag 23 oktober leidde de rally ons door vele mooie plaatsjes in de Duitse Eiffel. Op zondag 24 oktober konden we genieten van vele pittoreske plaatsjes in de Belgische Ardennen. De rally werd op zondagavondavond afgesloten met een diner en natuurlijk de prijsuitreiking.

Door het vele heen-en-weer rijden tussen controleposten, etc. heb ik helaas niet veel aktiefoto's kunnen maken.

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik de oude dame dit weekend in de garage heb laten staan en dat ik met de C5 naar Kerkrade ben gereden. Inclusief de rit van en naar Kerkrade heb ik dat weekend bijna 1000 kilometer gereden.

 

De Abdij Rolduc

 

 

 

Privé-parkeerplaats van de Bisschop?

Gregoriaanse gezangen worden bijna hoorbaar

 

 

In bezit genomen door de Citroën ID/DS Club ....

 

Op zaterdag 23 oktober eerst een tijdcontrole bemand in Lessenich (TC2 IN & TC 3 UIT)

Landhaus Pauly in een verder bijna uitgestorven Lessenich. De parasol is korte tijd na het opzetten van de tijdcontrole helaas gesneuveld.

 

 

Aankoms van de eerste deelnemers in Lessenich

 

 

's Middags zijn we doorgereden richting Berk voor het opzetten van REF 2 (einde regelmatigheidsetappe 2). Hier was het door de wind nog redelijk koud. Op twee na hebben alle equipes REF 2 aangedaan (van de twee ontbrekende equipes was er overigens één wel gestart op RE 2!). Het klokken voor REF 2 gebeurde in een S-bocht in de weg.

 

 

Vlak voor de start op zondagmorgen: de eerste equipes staan al klaar voor vertrek. Wij zetten koers richting Ondenval voor de start van RE 4.

 

 

Veel "belangstelling" bij het opzetten van de spullen voor de start van de vierde regelmatigheidsetappe (RE 4) net buiten Ondenval.

 

 

 

De eerste deelnemers melden zich voor de start van RE 4.

 

RE 4 begon met het mondjesmaat binnendruppelen van de oude dames. Ongeveer 40 minuten voor sluiting van de post begon het te lopen en hebben we 35 minuten lang elke minuut een auto gestart. Op één na zijn alle equipes op RE 4 van start gegaan. De ontbrekende equipe kwamen we tegen toen we terugreden om bordjes op te halen. Hieronder nog even een sfeerplaatje. Het was echt een straf om hier te moeten zitten ;-)

 

De "Cour" achter de abdij nadat alle equipes zijn gefinisht.

 

 

 

 

Terug naar overzicht