"Opbouwen jubileumevenement Archeon" - 27 & 28 augustus 2004

 

Een evenement als het "Back to the Future!" evenement vraagt veel voorbereidingstijd en veel mankracht en organisatie op de dagen zelf. Als één van de organisatoren van het evenement ben ik in de gelegenheid geweest om ook een serie foto's "backstage" te maken. Naast foto's van het evenement zelf op deze pagina foto's van de opbouw op vrijdagmiddag 27 augustus en zaterdagmorgen 28 augustus.

Hoewel iedereen me wist te vertellen dat het in het weekend mooi weer zou worden heb ik 'm wel geknepen met al die regen! Ook die zaterdagmiddag regende het nog behoorlijk. Maar het werd inderdaad mooi weer :-)

Zelf kon ik pas tegen drieën in het Archeon zijn. Bij aankomst bleek o.a. de "Back to the Future" DS al tijdelijk neergezet te zijn.

Ook de ID19 Cabriolet Usine met de Pichon-Parat neus stond al onder de portico van het badhuis te wachten. Duidelijk is te zien dat de auto in zeer matige staat is.

Ook de Lorraine Blindée had al een tijdelijk plaatsje gevonden in het Archeon. Achter de Lorraine staat de cabriolet van Blikwerk die ook op Citromobile was te bewonderen.

De eerste kampeerder was ook al op tijd aanwezig. Maar .... waar is de DS?

Ook Philippe Rey was met zijn Bossaert GT21 al op tijd aanwezig in het Archeon. Bijzonder is ze wel.

Aankomst van de Zwitserse Chaprons: De Bodine La Deesse wordt op haar plek gezet:

Rond half zes kon worden gestart met het opbouwen van de marktkramen in het solarium en op het "sportveld".

Het binnenkomen van de verschillende auto's voor de tentoonstelling begin rond hetzelfde tijdstip behoorlijk op gang te komen. Hier de aankomst van de replica van de Fantomas DS.

Hier de Ambulance Usine uit 1962 in nog zo goed als originele staat. 
Het opbouwen van de foldikaps en tenten

De vleugels van de Fantomas

En daar is onze schoolbord DS! Nu met geverfde keienbak.

Op de achtergrond rechts de Currus Rehausée ambulance.

Rond half tien op vrijdagavond was er opgebouwd wat er opgebouwd kon worden. We hebben tot ongeveer half één geborreld en zijn daarna onze stapelbedjes ingerold in het Archeon.

Oh ja, 's nachts om een uur of één kwamen onze Belgische vrienden met twee grote Tissiers het park binnen denderen. Half de slaapzaal weer wakker.

 

Terug naar overzicht