"Auto China 2004", Beijing, China - 14 juni 2004

 

In juni 2004 verbleven wij voor de adoptie van onze tweede dochter gedurende twee weken in China. In het ďChina International Exhibition Center and National Agricultural Exhibition CenterĒ naast ons hotel bleek van 10 t/m 16 juni ďAuto China 2004Ē te worden gehouden. Uiteraard heb ik, als CitroŽn-liefhebber, van de gelegenheid gebruik gemaakt om de beurs te bezoeken. Toegangsprijs in de middag: zoín 5 Euro (50 Yuan)!

CitroŽn was vertegenwoordigd op twee stands: op de ďeigenĒ CitroŽn-stand in hal 9 en op de stand van Dong Feng in hal 1.

 Bij binnenkomst op het exhibition terrein werd meteen de aandacht getrokken door de enorme banner die aan het hoofdgebouw was opgehangen. De ingang van hal 9 werd opgevrolijkt met een enorme banner van de Xsara WRC van Sebastiaan Loeb.

 

In de Dong Feng stand, naast o.a. diverse Peugeots (307 met kont!) en Nissans, slechts 2 CitroŽns: de Elysťe VIP en een Picasso 2.0i AT. Of het Chinees gebruik is weet ik niet, maar achterin de Elysťe lag een Chinese bezoeker prinsheerlijk te slapen! Op de Dong Feng stand wel veel in kleine lapjes latex gehulde dames die de stand moesten opvrolijken.

Meer keuze was er in de grote stand van CitroŽn zelf in hal 9.  Naast het Playstation 2 vermaak (WRC) waren er prominente plaatsen ingeruimd voor de C-Airdream en de Xsara WRC die beiden op draaiplateaus werden tentoongesteld. Verder werden de volgende modellen geshowd:

  • Xsara Berline 2.0i
  • Xsara Picasso 2.0i en 2.0i AT
  • C5 3.0 V6
  • Fu Kang  
  • Elysťe SX
  • Elysťe VIP (verlengde uitvoering)

C-Airdream:

Xsara WRC:

Xsara 2.0i berline:

Elysťe SX:

Elysťe VIP:

C5 3.0 V6: Fu Kang:

De CitroŽn-stand:

Behalve een speciaal voor de beurs uitgegeven brochure heb ik weinig informatie kunnen verzamelen. De in CitroŽnkleuren uitgedoste standmedewerkers spraken geen van allen ook maar een woord Engels!

Al met al toch een leuke gelegenheid om kennis te maken met CitroŽn ďin den verreĒ.

 

Terug naar overzicht