Oldtimerdag regio Midden Citroën ID/DS-Club - 21 april 2003

 

Medio 2002 is de regio Midden benaderd door het spoorwegmuseum in Utrecht voor het organiseren van een oldtimerevenement met DS-en in het museum. Op tweede paasdag was het zover en werden er 23 verschillende DS-en tentoongesteld in het museum. Er waren veel verschillende uitvoeringen aanwezig:

  • Berline - eerste, tweede en derde neus
  • Break - tweede en derde neus
  • Cabriolet - eerste, tweede en derde neus
  • Tissier
  • Coupé (zelfbouw)
  • Rally-DS (van Jaap v.d. Broek)
  • Prestige
  • USA-uitvoering
Voorafgaand aan het evenement is er veel aandacht aan besteed in de pers. Zelfs in de Telegraaf van zaterdag 19 april 2003 was een stukje over het evement terug te vinden (klik op de afbeelding voor een vergroting):

De auto's stonden opgesteld op de twee perrons en de beide pleinen. 

Mijn eigen "voiture" had een mooi plaatsje gekregen op perron 2.
Perron 2, met vooraan een ID 19 P.

Perron 3 was gereserveerd voor de "Chaprons". Vooraan een "Le Dandy" uit 1966. Daarachter een drietal cabriolets.
Het achterste plein met o.a de Prestige en de USA-uitvoering. Op de tweede foto rechts de ID 19 P uit 1959, de auto van "accessoire-Cees", de winnaar van het Concours d'Elegance.

Ook de DS 23 Fourgon (Tissier) had een mooi plaatsje gekregen tussen de beide perrons. De auto is inmiddels een bekende verschijning op Nederlandse evenementen geworden.....

Deze maal werd de Tissier vergezeld door een ID omgebouwd tot coupé. Hoewel van origine een ID 19 B heeft de auto wel erg veel DS-kenmerken gekregen (tot en met een DS 23-typeplaatje op de kofferbak).
Ook de ID-Shop was van de partij en had een mooi plaatsje gekregen in het hoofdgebouw. De normale uitbater van de clubshop, Ronald W. te A., vertrouwde het e.e.a. blijkbaar niet en bracht nog een verrassingsbezoek aan het spoorwegmuseum.

Ook de spraakmakende covers van de La Bombe's van dit jaar werden door beeldend kunstenaar Rob Jansen tentoongesteld.

Aan het begin van de middag meldde ook regio West, na een uitdagende toerrit, zich bij het museum

Hebben jullie het honderekje ook gezien?

Al met al was het een geslaagde dag. Naast de auto's in het museum heb ik er ook nog ruim 30 op de parkeerplaats voor het museum "gespot".

Terug naar overzicht