Restauratie

Na aanschaf van de auto is er nog niet veel aan gedaan. Alleen technisch is de auto enigszins aangepakt: de octopus en de retourleidingen zijn vervangen en ook de koppeling + drukgroep zijn inmiddels vervangen. Tot nu toe komt de auto redelijk probleemloos door de APK.

2004

In de loop van 2003 begon de stuurbekrachtiging steeds meer problemen te geven. Dit bleek veroorzaakt te worden door een defecte "debiet"-regelaar. Deze is begin 2004 vervangen.

Om bij de debiet-regelaar te kunnen komen moesten zowel de radiator, fan als gril worden verwijder
Tsja, een mooi aftapkraantje kent de BX niet, dan maar een slang losdraaien. Dit kostte overigens nog enige moeite ...
De boosdoener. Nadat deze was vervangen functioneerde de stuurbekrachtiging weer probleemloos.

Cosmetisch ziet de auto er minder uit: de lak is dof (geen onbekend verschijnsel) en kleine beschadigingen links en rechts zijn zichtbaar. Ook een aantal knullig uitgevoerde reparaties worden inmiddels zichtbaar (o.a. achterbumper). Voorlopig doe ik hier niets aan. Als de auto zo'n 20 jaar oud is dat wil ik een grondige restauratie gaan doen.

2005

Eind 2005 heb ik besloten om te wagen te schorsen. Geen tijd, geen geld.....

2007

Na anderhalf jaar stilstand en de verkoop van de Leader was het tijd om de 16-klepper weer rijdend en door de APK te krijgen. Dat stilstand geld zou kosten had ik ingeschat, de totale lijst aan reparaties veel toch nog tegen:

Verdeelkap

Bougies en kabelset

Distributieriem, spanrollen en waterpomp

Retourslangen links en rechts

Remslangen links -en rechtsvoor

Brandstofleiding

Remschijven en blokken voor

Ruitenwissermotor voor

Gasveren

Ander tellerklokhuis

Twee nieuwe banden

Alle dashboardlampjes

Verder is er nog van alles schoongemaakt en zijn er nog wat andere kleine reparaties uitgevoerd. Er meteen maar een Sebring uitlaat onder laten leggen. Autootje heeft weer een verse APK en is weer mooi opgepoetst. De jaren geleden al aangeschafte nummerplaathouder van de BX Club is er nu ook eindelijk opgezet. Zo lijkt het waarempel nog wat (inmiddels 19 jaar oud):